Japan-dag Düsseldorf 2018

Düsseldorf, 26 mei, 2018 – Op uitnodiging van dojo Haan zijn Joop, Thijs, Rob, Dennis en Bas naar Duitsland getogen om deel te nemen aan de demonstratie op Japan-dag in Düsseldorf. Net als voorgaande jaren (2016 en 2017) maken we graag gebruik van deze uitnodiging. Net als voorgaande jaren beloofde het ook weer een mooie, maar vooral ook warme dag te worden. Bijzonder was dat deze keer Paul Tabe van dojo Antwerpen ook deel uitmaakte van de groep.  ‘s ochtends zijn we eerst naar de dojo afgereisd om samen met Paul en de groep uit Haan de demonstratie te repeteren.

Vervolgens hebben we lekker geluncht in Haan. Daarna op naar Düsseldorf. We hadden nog een paar uurtjes de tijd om rond te kijken. Altijd interessant om te zien hoe met name tieners zich laten gaan en zich volledig overgeven aan cosplay als ware het carnaval.

Het programma was in grote lijnen gelijk aan de voorgaande jaren:

  • Kihon deden we niet vanuit stand, maar 5 technieken vooruit en terug.
  • Torite deze keer voor het eerst door Rob en Joop.
  • Ippon gumite door 6 juniors, Jürgen, Eugen, Dennis, Bas, Markus en Wilfried.
  • Nagewaza door Paul en Thijs. Thijs werd telkens op spectaculaire wijze door Paul naar de grond gewerkt.
  • Jiyu ippon gumite door de brown belts Jürgen, Eugen, Dennis en Bas.
  • Iai wederom door Paul en Thijs.
  • Jion door de seniors Paul, Bernd, Joop, Thijs, Rob en Anika.
  • Bassai door de brown belts Jürgen, Eugen, Dennis en Bas.
  • Heian Nidan met z’n allen.

Gedurende de hele demonstratie heeft Bernd op uitstekende wijze als spreekstalmeester opgetreden. Het publiek was erg enthousiast. Het publiek schrok zichtbaar van onze eerste kiai met z’n allen na de vijfde gedan barai.

Al met al een geslaagde dag en we kijken al weer uit naar volgend jaar.