Waarom karate?

Waarom zou je aan karate willen beginnen? Er kunnen diverse redenen zijn, zoals fysiek en mentaal gezond willen blijven, leren hoe je jezelf kunt verdedigen of om je verder in karate-do te verdiepen.

Beginners zijn altijd van harte welkom bij Shotokan Karate Nederland. Ongeacht leeftijd, geslacht of fysieke conditie kan je altijd met karate training beginnen en er veel plezier aan hebben. Door hard te trainen kunnen we hoe we onszelf in de spiegel aan kijken en ons van onze beste kant laten zien in allerlei situaties.

“Van oudsher is het belangrijkste doel van gevechtskunst om een hoger niveau te halen; om sterker te worden. Sterk betekent hierbij niet in de zin van spieren kweken, maar om strikt te zijn met jezelf. Dat is het doel van gevechtskunst.” — Tsutomo Ohshima

Van karate kan je voordeel hebben onder allerlei omstandigheden in het dagelijkse leven. Het is geen doel, maar een middel om een doel te bereiken. Karate stimuleert vaardigheid en de scherpe coördinatie van lichaam en geest. Leeftijd vormt hierbij geen belemmering.

“Het ware karate is, dat in het dagelijkse leven jouw geest en lichaam getraind en ontwikkeld zijn in de geest van nederigheid en dat je je in kritieke tijden volledig toewijd aan rechtvaardigheid. ” — Gichin Funakoshi

Karate training versterkt de geest, ontwikkelt kalmte, een duidelijker denkproces, dieper inzicht in de geestelijke vermogens en meer zelfvertrouwen. Het versterkt het hele lichaam, verbetert de coördinatie, versnelt reflexen, verbetert het uithoudingsvermogen en de algehele gezondheid. Het waardeert hoffelijkheid, integriteit, nederigheid, rechtvaardigheid, eer en zelfbeheersing.