Open dag Ypenburg

Op een regenachtige zaterdagochtend in januari vond de eerste open ochtend van Holland Shotokan Karate Den Haag plaats. Het doel was om mensen kennis te laten maken met onze vereniging in Ypenburg en met Shotokan karate.

Een mooi aantal mensen had de regen getrotseerd. Sommigen deden enthousiast mee en anderen keken toe. Bijvoorbeeld het echtpaar dat het artikel in De Eendracht had gelezen. Zij wilden wel eens weten wat karate was omdat hun kleinzoon fanatiek karateka is, maar zij hem nooit kunnen zien beoefenen omdat hij in Londen woont.

Jeroen van Oostrum, sandan, besteedde in het uur voor volwassenen aandacht aan drie aspecten van karate: kihon (techniektraining) , kumite (“ sparren) en kata (“schijngevechten” ). In de demonstratie die volgde voerden Adriana en Teun twee blackbelt katas (Bassai en Kanku) uit, waarna Jeroen met Adriana enkele meer gevorderde kumite vormen liet zien, inclusief klemmen en worpen.

Kumite demonstratie met uitleg
Kumite demonstratie met uitleg

 

Kihon (techniek) op de open karate training
Kihon (techniek) op de open karate training

In het laatste uurtje was het de beurt aan de kinderen. Ook de volwassenen mochten nog meedoen, en kon iedereen zich nog even uitleven op de stootzakken.

Al met al een geslaagd evenement, en voor iedereen die het gemist heeft: Niet getreurd: er komt zekere een volgende keer!

Wil je daar niet op wachten: Iedereen van harte welkom om vrijblijvend tot twee keer toe mee te trainen op reguliere trainingstijden. Voor meer informatie neem contact op via denhaagshotokan@gmail.com of kijk op de pagina http://www.shotokan-karate.nl/dojo/den-haag-ypenburg/

Artikel in De Eendracht
Artikel in De Eendracht