Jeugd Karate kyu test 2016 Den Haag Ypenburg

11 juni 2016

Voor de tweede keer sinds de start van karateles voor jeugd van Dojo Den Haag was er een kyu test, kort voor de zomerstop.

kyu test shotokan karate den haag
Opperste concentratie tijdens het uitvoeren van yokogeri kikomi

Een kyu test is de traditionele gelegenheid in shotokan karate om te bekijken hoe ver je bent in karate. Ook al hebben we het over het „slagen”  van de test, het is in feite een momentopname, en deelnemers krijgen meestal ook tips mee om aan te werken.

karate den haag ypenburg
Jeroen geeft tips mee voor de toekomst

Dit jaar was het aan Andrea (sankyu, bruine band) om de kyu test te leiden, heel clean en strak gedaan! Onder toeziend oog van het toegestroomd publiek en de zwarte banden Jeroen, Adriana en Teun voerden de kinderen een prachtige test uit: Iedereen was heel geconcentreerd en liet zich echt van zijn of haar beste kant zien.

De shotokan karate kyu test bestaat binnen Shotokan Karate of America altijd en overal uit drie delen:

Kihon: Techniek uitvoering, met blokken, stoten en trappen. Met veel aandacht voor de correcte vorm.

De kinderen deden dit met veel energie en focus, mooi om te zien!

Kumite: Sparren, met hoe verder je komt steeds meer vrije elementen. In kumite train je elkaar, en bijvoorbeeld door een correcte aanval te doen stel je je „tegenstander”  in de gelegenheid om zijn verdediging te oefenen. Bij een test wordt er ook gelet op de juiste spirit, en die was zeker aanwezig.

Kata: Tot slot, het schijngevecht volgens vaste patronen met een denkbeeldige tegenstander. Vaak een spannend onderdeel omdat de kinderen (net als de volwassenen) soms alleen voor de beoordelaars hun kata uitvoeren. Toch liet onze jeugd zich niet van de wijs brengen, integendeel, de kata’s heian shodan, heian nidan en heian sandan werden uitstekend uitgevoerd.

Het mag dan ook geen verrassing heten: Van de vijf deelnemers was iedereen geslaagd!

karate den haag ypenburg
Geslaagd! Ypenburg mag trots zijn 🙂

Uitslag:

6e kyu

Alexander

Jordi

Luna

7e Kyu

Laura

8e Kyu

Sebastiaan

Als je dit leest en karate je ook wel wat lijkt? We zijn weer hard op zoek naar nieuwe (jeugdleden) vanaf 9 jaar. Bel of mail ons of gebruik het contactformulier op deze site!