Gratis introductiecursus incl. examen april 2020

Gratis introductiecursus incl. examen april 2020

Ben je geïnteresseerd in karate, maar twijfel je of dit wat voor jou is, dan is dit jouw kans. In april kan je geheel vrijblijvend en kosteloos bij ons trainen in Enschede met aansluitend een kyu-test (examen). We trainen 3 keer per week: ’s maandag ‘s avonds van 19:30 tot 21:00 in de gymzaal aan de Straatburglaan, donderdag ‘s avonds van 19:30 tot 21:00 en zondag ‘s ochtends van 9:30 tot 11:00 in de gymzaal aan de Zeggeltlaan in Enschede, maar het is niet verplicht om aan alle trainingen deel te nemen. De trainingen bestaat uit 3 onderdelen: kihon (techniek), kata (schijngevecht) en kumite (sparren).  Het examen is op donderdag 30 april ter nagedachtenis aan de sterfdag van Gichin Funakoshi de oprichter van Shotokan karate.

De trainingen zijn intensief. Door hard te trainen verbeter je jouw conditie, lenigheid, spierkracht, reactiesnelheid en tactisch inzicht en mentale kracht. Dit komt van pas in allerlei situaties in het dagelijks leven. We doen niet mee aan een competitie. Een belangrijk onderdeel zijn de zogenaamde Special Trainings. Dit zijn meerdaagse evenementen waarbij de deelnemers hun fysieke en mentale grenzen opzoeken.

Holland Shotokan Karate Twente bestaat sinds 1993 en heeft zich sindsdien uitgebreid naar Den Haag en Utrecht. Regelmatig nemen we deel aan trainingen in het buitenland bij dojo’s waarmee we nauwe contacten onderhouden.