Kyu Test Juni 2017 Den Haag

10 juni 2017 Den Haag —

Zaterdag 10 juni vond weer de jaarlijkse kyu test plaats bij dojo Holland Shotokan Karate Den Haag in Ypenburg, in de gymzaal van RKBS de Paradijsvogel.

De groep van geslaagden voor de jeugd kyu test

Een kyu test is de traditionele gelenheid in shotokan karate om te bekijken hoe ver je bent in karate. Ook al hebben we het over het „slagen”  van de test, het is in feite een momentopname, en deelnemers krijgen meestal ook tips mee om aan te werken.

Andrea (nikyu, bruine band) leidde de kyu test voor de jeugd. Onder toeziend oog van het vaders , moeders, broers en zussen en de zwarte banden Jeroen, Adriana en Teun voerden de kinderen een mooie test uit: Ondanks de zenuwen voerde iedereen de technieken, kata en kumite goed uit.

Na de jeugd was het de beurt aan de volwassenen en de vakkundige leiding was in handen van Daniela (ikkyu, bruine band). Dit keer slechts twee kandidaten, waardoor de test snel verliep, en de deelnemers weinig pauze hadden, maar wel de volle aandacht van de examinatoren!

Ook deze test verliep succesvol, en we feliciteren alle deelnemers met de behaalde kyu’s!

Diana: 2e kyu

Amber: 6e kyu

Laura: 6e kyu

Jyri: 7e kyu

Susanna: 8e kyu

Kezia: 8e kyu

De shotokan karate kyu test bestaat binnen Shotokan Karate of America altijd en overal uit drie delen:

Kihon: Techniek uitvoering, met blokken, stoten en trappen. Met veel aandacht voor de correcte vorm.

De kinderen deden dit met veel energie en focus, mooi om te zien!

Kumite: Sparren, met hoe verder je komt steeds meer vrije elementen. In kumite train je elkaar, en bijvoorbeeld door een correcte aanval te doen stel je je „tegenstander”  in de gelegenheid om zijn verdediging te oefenen. Bij een test wordt er ook gelet op de juiste spirit, en die was zeker aanwezig.

Kata: Tot slot, het schijngevecht volgens vaste patronen met een denkbeeldige tegenstander. Vaak een spannend onderdeel omdat de kandidaten in hun eentje voor de beoordelaars hun kata uitvoeren. T