Nieuws over Den Haag, Californië, Bunnik en Winterthur

Het nieuwe schooljaar is alweer een maandje bezig, en daarmee ook weer de karatetraining in basisschool de Paradijsvogel in Den Haag (stadsdeel Ypenburg). We hebben nu al een paar karate nieuwtjes te melden!

Ypenburg: Kom langs voor een proeftraining!

Allereerst goed om te weten: Nieuwe leden altijd welkom! Doordat we een kleine vereniging zijn is er veel individuele aandacht voor beginners. Kom langs voor twee vrijblijvende proeftrainingen!

60 Jaar Shotokan Karate of America in Californië

ska60jaar_nl_d
De Nederlands-Duitse delegatie met Jeroen vanuit Den Haag – Ypenburg

In Augstus vierde Shotokan Karate of America haar 60 jarig bestaan bij de SKA central dojo bij Los Angeles. Onze trainer Jeroen is daarnaartoe afgereisd, samen met Stefan en Thijs uit Enschede, waarmee ze de Nederlandse dojo’s van de SKA vertegenwoordigden. Het was een fantastische bijeenkomst met ca 700 karateka uit de hele wereld onder toeziend oog van Shihan Tsutomu Ohshima. De gecombineerde Nederlandse en Duitse delegatie waaronder dus Jeroen uit Den Haag deden mee aan de kata demonstratie met Heian Shodan en aan het toernooi. Helaas was onze delegatie na een 3-2 nederlaag tegen Japan (de latere winnaar!) uitgeschakeld. In ieder geval een onvergetelijke trip, en zeker de moeite waard om de central dojo te bezoeken als je in de buurt van LA bent.

seminarbunnik_instructie
Aanwijzingen over age-uke tijdens een vorige editie van karate seminar Bunnik

Seminar Bunnik 2016

Zaterdag 1 en 2 oktober vind het jaarlijkse  seminar plaats van Holland Shotokan Karate. Er komen karateka uit Antwerpen, Den Haag, Enschede en Haan (D). Helaas moet Stefan dit jaar verstek laten gaan, maar Paul Tabe, Kees Venner en Jeroen van Oostrum zullen de honeurs ongetwijfeld met verve gaan waarnemen

Volgend jaar 40 jaar Suisse Shotokan

Er is nog weinig over bekend, maar in ieder geval is het 40 jarig jubileum van Suissse Shotokan volgend jaar op 8 en 9 augustus in Winterthur, Zwitserland. Wie weet een leuke combinatie met een bergvakantie!ssk40jaar